utorak, 29. travnja 2014.

Zdravi recepti - Batat u kriškama

Batat u kriškama bi trebao biti pečen na viskoj temperaturi, tako postaje hrskav i krameliziran izvana, a mekan i ukusan iznutra.

Ovo ljutkasto jelo se preporuča uz pečeno meso. Daje nam dnevne potrebe za vitaminom A i jednu trećinu dnevnih potreba za vitaminom C.




batat u kriskama
health.com



Recept - 8 obroka

6 batata - ukupno 1kg
2 žličice šećera
1/2 žličice soli
1/4 žličice slatke mljevene paprike
1/8 žličice crnog papra

 

Zagrijte pećnicu na 260 stupnjeva

Ogulite batat, izrežite ih po dužini na kriške srednje veličine. Stavite papir za pečenje u veći pleh ili zdjelu. Izmješajte šećer, sol, papar i papriku te začinite batat. Rasporedite batat po plehu i pecite na 260 stupnjeva idućih 10 min, nakon toga okrenite kriške na drugu stranu i pecite još 10 min dok ne omekša ili ne dobije smeđu boju.


Trebate batat? Kupite ga povoljno.

Prodaja sadnica batata