petak, 25. travnja 2014.

Zdravi recepti - Batat u pećnici

Volite pomfrit?

Umjesto toga probajte batate u pećnici. Zdraviji način, a i donosi bolji okus s umakom od češnjaka, senfa i ružmarina. Osobito je dobro u kombinaciji s janjetinom.


batat u pećnici
health.com

Recept za 4 osobe

3 manja batata (oko 1 kg)
1 i 1/2 žlica maslinovog ulja pomješana s češnjakom
1/2 žličice senfa
2 žlice mljevenog svježeg ružmarina
1/2 žličice soli

Upalite pećnicu na 230 stupnjeva.
Ogulite batat te ga izrežite po dužini u 8 klinova. U veću posudu stavite ostale sastojke i pomješajte ih zajedno s batatom.
Rasporedite krumpire po plehu. Pecite ih na 230 stupnjeva idućih 30 min ili dok ne omekšaju, lagano ih zapecite. Poslužite odmah. 

Trebate batat? Kupite ga povoljno.

Prodaja sadnica batata